JAARPROGNOSE 2019                                                

MEESTERWERK

 

Met het jaar 2019 op de deurmat en onze jaarwisseling als ijkpunt, staan wij aan het begin van een intrigerende en verwachtingsvolle nieuwe start. Als het goed is en het lukt om af te stemmen op de verfijnde snaren van onze innerlijke Harp, is de onrust, oftewel onderhuidse adrenaline voelbaar!

De dialoog tussen de planetaire krachten bieden ons 3x een verhoogde staat. Dit betekent dat de ultieme werking tussen de onderling betrokken planeten uitermate krachtig werken.
De planeet Saturnus en zijn gesternte Steenbok bieden al direct tijdens de eerste 3 maanden van 2019, samen met Neptunus in haar Vissen, alles om persoonlijke, zakelijke en collectieve starheid te doorbreken. Het overwinnen van persoonlijke angsten wordt op vleugels gedragen! Het vormgeven en werken aan oplossingen hierin, werken vanuit harmonie samen. Mildheid en een beeld verruimende visie zijn veelvuldig aanwezig.

Deze trend wordt tijdens de maanden juni en juli op stevige wijze voortgezet, waarin onze persoonlijke uitdagingen centraler komen te staan. Werken aan onze idealen in combinatie met materiele zaken zullen geen windeieren leggen.

Echter, wat een voorwaarde moet zijn is dat één ieder van ons vertrouwd op de eigen wortels van het pure weten en spiritueel besefDrijf dus op de kracht van het innerlijk weten, met daarbij je levenservaringen en geestelijke inzichten.

Het is de nieuwetijdsgeest van de eigenzinnige Uranus welke in op 7 maart 2019 voor 7 jaar de overstap gaat maken naar de stille en vredelievende kracht van het gesternte Stier. Dit betekent niet alleen op collectief niveau grote en vernieuwende ontwikkelingen! Ook voor degen welke onder het gesternte Stier geboren zijn, of een sterkte Stier-bezetting hebben in hun unieke persoonlijke geboortehoroscoop, dat er grens doorbrekende situaties ontstaan. 

Het hemellichaam Uranus werd ontdekt toen de Franse revolutie op gang kwam en waarin Jung (liefhebber voor astrologie) de wereld van synchroniciteit – zo boven, zo beneden – opnieuw wakker maakte in ons bewustzijn.
Met z’n allen drijven wij op de schitterende Aarde via de revolutionaire krachten van Uranus en het mystieke getal 7 mee, richting de 21e eeuw.

Meesterwerk komt in zicht!

Er komt een eind aan het oergeduld van moeder Aarde en dit sluit naadloos aan op het gesternte Stier. Ondanks dat Uranus zich niet lekker voelt in dit gesternte, gaat deze eigenzinnige gasreus alle ruimte maken voor een grote opruiming! Er wordt doorgestart met grote ontwikkelingen op het gebied van technologie, welke ook vooral op praktische wijze worden ingezet waarin de klimaatbeheersing zeer centraal staat. De milieudefensie krijgt meer dan de handen vol aan degenen die het nog maar durven wagen om grenzen te overschrijden op het gebied van vervuiling etc.

Dat dit nodig is, zal de Aarde op niet altijd prettige wijze laten weten. Het besef dat wij leven op 1 groot levend organisme en dat zij rilt en beeft van de koorts, zal ons meerdere malen wakker schudden.

Bewerkt voedsel krijgt steeds minder ruimte, de vleesindustrie en al het dierenleed hierin worden steeds zichtbaarder. Machtposities en hebzucht blijven via de transformatieve krachten van Pluto in Steenbok tevens onder druk gezet worden om doorbroken te worden.

Het genieten van huis en haard, de ultieme plek om tot rust te komen waarin steeds meer gevoel ontstaat voor energie, bijvoorbeeld de leer van Feng Shui, en onze accu weer op te laden, worden steeds belangrijker.
Daarbij zal in onze democratie steeds meer opstand verschijnen. Het geduld en de lange adem van Taurus (Stier), zal via Uranus flink opgeschud en op de kop gezet worden.

Kortom, met z’n allen staan wij in de startblokken van een glansrijk en turbulent 2019 waarin gerechtigheid de leiding verder op zich zal nemen.

Ga mee op weg, durf uniek te zijn, maak je los van angsten en beweeg mee in de magie van 2019, zodat het ware Meesterschap zich in je kan ontluiken! 

Have a Great and Splendid New Year!

Sandra     

Christmasgift from the Universe

 


Tijdens de traditionele Kerstdagen, glinsteren je de Sterren en Hemellichamen tegemoet en beloven zij je vanuit de gulheid van de Schepping alles te geven, om het je zo aangenaam mogelijk te maken.

Tijdens je Aardse reis ben je nu tijdens de 12 maandelijkse cyclus aangekomen op het kantelpunt en de Winterzonnewende van de Steenboks- en Kreeftskeerkring. De Zon staat nu op zijn laagste graden. Het donkerste punt en de kortste dag zijn aangebroken. Echter, is de intensiteit van het licht rondom deze dagen krachtiger dan ooit! In de oudheid symboliseerde de Winterzonnewende een mystieke en speciale betekenis. Men vierde het heilige feest van het licht en het hogere goddelijke, waarin de ‘Drie wijzen uit het Oosten’ een ster volgde en de ster tevens symbool stond voor het goddelijke. In deze fase van bewustwording en groei, staat dit uiteraard nog steeds symbool voor het licht en goddelijkheid in jezelf. Vier dit feest en gift from the Universe, met ieder kaarsje en lichtje die je ontbrand.

De zonnekracht brengt vanaf 21 december zijn tijd in de plechtige en statige Steenbok door. Steenbok streeft van nature hoge doelen na en houdt tradities als Kerst graag in ere. De ‘lichtbrenger’ doet tijdens deze donkere dagen zijn uiterste best, de mooiste en helderste kristallenenergie tevoorschijn te halen.
Maak er dan ook sfeervolle dagen van, zoals deze bij je passen en stem je af op een bijna heilige stilte, welke deze dagen omfloersen!

Op 22 december komt er een vervolg via de volle Maan in het gesternte Kreeft. De Zon en de Maan vormen een oppositie en bieden tegelijkertijd alles, om schijnbare en onverenigbaar lijkende tegenstellingen te overbruggen. Familietradities komen op gastvrije wijze tezamen, het voedsel en de wijn worden verdeeld, het brood gebroken en de rust daalt neer als een witte deken gevuld met engelendons.

Het spreekwoord: Oost West, Thuis Best, is zeker van toepassing. Je voorbereidingen om tijd door te brengen met familie en vrienden in huiselijke warmte, kerstsfeer met vele lampjes in de boom en een huis vol kaarslicht zijn een must! Verloren tijd wordt ingehaald, waarin de opvoeder ‘Steenbok’ je er weer bewust van maakt waar de wérkelijke waarde van het leven ligt.

Als op kerstavond klokslag 17:58 uur de Maan besluit naar de speelse en warmhartige Leeuw te gaan, breken de momenten aan om de kerstsfeer te verrijken met kleurrijke kerstcadeautjes onder de boom, kerstspelletjes en vooral ongedwongen en warmhartig samen zijn! Haal alle creativiteit tevoorschijn en leef je ook in de keuken uit, met een gul en verrassend kerstmaal.

Een serieus gesprek tijdens een goed glas wijn, waarin verloren tijd wordt ingehaald, doen het prima. Toekomstplannen en nieuwe ambities passeren de revue. De communicatieve Mercurius verblijft in het sterrenveld van Boogschutter en toont samen met de inspiratie van Neptunus, vooral op eerste Kerstdag nieuwe input om dagdromen alle ruimte te geven. Verleg de grenzen in je gedachten! De Zonnekracht in Steenbok zorgt voor een degelijke opbouw en voorkomt dat je de realiteit uit het oog verliest.
Deze tendensen bewegen vloeiend over naar een rustige, tweede Kerstdag waarin je alles gegeven wordt om jouw moment te nemen.

Kerstmis, het feest van het ‘Licht’, waarin de sluiers dunner zijn en de zonnekracht in Steenbok, in een handomdraai de magie van de stilte om weet te toveren tot gouden sparkles.  

Ik wens je een vredige en liefdevolle Kerst


Sandra

 

Free daily card with the insights via Symbolon Tarot, with love! Have a nice day.

The Quantum Jump                           

You are on the verge of reaching a whole new phase. The wisdom of your soul tells you today that if you dare to jump, you will be able to look forward to a new phase with amazing new challenges and opportunities. Break loose from the chains that tie you to your old ideas and patterns.
www.symbolon.cards

This is only a brief explanation for a day. You can also do another card reading where you get answers in a special way to important questions of life. The explanation here is very extensive.

© Sandra Jansen van Galen

Maandprognose december 2018

Nieuwe Reis                                                                                                                                                                                 

Nu de glans van de herfst is verdwenen en het licht van de Zon je deze maand meeneemt naar de kortste dag, biedt Boogschutter je als optimistisch lichtpunt, al zijn pijlen en boog om je een boost te geven en halsreikend uit te kijken naar een gloednieuwe horizon.
Als het goed is, borrelt er diep in je onderbewuste een groot en vurig verlangen om patronen te doorbreken en definitief afscheid te nemen van gedachten en overtuigingen die je gevangen houden. Volg dit verlangen en ‘weten’ wat van binnenuit komt en ga op reis!

De zonnekracht van de gulle en levenslustige Boogschutter, bied je nu via optimistische wijze zijn wijsbegeerte en kennis. Alles hangt samen met het grotere geheel, de Kosmos. Richt je pijlen ook op het hogere doel, zodat innerlijke vrijheid het gevolg kan worden van bewuste keuzes welke je gaat maken. Ook al lijkt het dat je op een dood spoor bent beland; Boogschutter is een optimist, tot in de kist en blijft je tot 21 december vertrouwen geven en aanmoedigen.

De vrijgevende, royale en kleurrijke inborst van Boogschutter keert ieder jaar weer terug tijdens het kinderfeest van Sinterklaas en zijn zwarte Pieten, alsmede de aankondiging van de Kerstman en zijn prachtige Rendieren, Elfen en Kabouters. Volgeladen met cadeautjes en zoete lekkernij toveren deze wijze mannen in een handomdraai de gelukkigste glimlach op duizenden kindergezichtjes, hun ouders en grootouders. Pure Magie!

Wees dus ook je eigen Magiër en gebruik deze periode om jouw waarheid te achterhalen. De communicatieve Mercurius beweegt samen met Venus door de intensiteit van Schorpioen. De bewegingen van Mercurius blijven je uitnodigen tot zelfreflectie en zelfonderzoek, waarin de vrouwelijke krachten van Venus je ondersteunen in vastberadenheid. Er is een prima periode aangebroken om je vast te bijten in datgene waar je jouw pijlen op richt! Op 6 december komt de communicatieve stroom via de loopgraven van Schorpioen weer op gang. Waarop
7 december volgt met de stand van ‘Nieuwe Maan’ in haar doelgerichte Boogschutter. Gebruik de dagen daarvoor om achterstanden weg te werken, zodat de planetaire overgang op 13 december van Mercurius naar tevens de vurige Boogschutter je kan verwonderen over je eigen inzet en moed.

De astrologische inspiratie voor de Kerst, bied ik je graag tegen die tijd aan. Het vertragen van deze heilige dagen verdienen dit jaar bijzondere aandacht.

Ik wens je een heerlijke, levendige en vreugdevolle start van deze decembermaand en schenk liefdevolle aandacht aan de eenzamen in je omgeving.

Met Liefde, Sandra

Maandprognose november 2018

Inner Compass                             

Terwijl de herfstmaand zich alweer heeft aangediend en de ‘tijd’ een loopje met je lijkt te nemen, worden alle schitterende bonte kleuren zichtbaar en doet het Zonneteken ‘Schorpioen’ het uitstekend! Eén van de grootste eigenschappen van Schorpioen is de overgang, of transformatie. Het licht en de levenskracht van de Zon, gekleurd door het intense gesternte Schorpioen, toont via het teamwork met ‘moeder Aarde’ dat de herfst op statige wijze zijn intrede doet.

De onder het sterrenbeeld geboren Schorpioenen zijn een kei in het reorganiseren. Vanuit de afbraakprocessen ontstaat weer iets nieuws en dit gaat meestal op meedogenloze wijze. De stille en bijna dwingende kracht van Scorpio doet je nu naar binnen keren om aandachtig naar de wensen van je lichaam, geest en ziel te luisteren.

Kortom, je bent in een periode beland waarin je in de gelegenheid wordt gesteld om oude zaken te vernietigen, zodat nieuwe vormen kunnen worden opgebouwd. Neem hier ook zeker de tijd voor, trek je terug bij de kachel en het kaarslicht, nu Schorpioen je langzaam maar zeker naar het donkerste punt van de Aarde en de dag loodst. Je wordt geconfronteerd met het feit dat er geen weg meer terug is. Scorpio begeleid je op beheerste en intense wijze naar je innerlijk en dit zal voor de perfectionisten en actievelingen onder ons een behoorlijke klus zijn, als overal het woordje ‘te’ voor staat.

Als op 15 november de kleine, rode strijder Mars klokslag 23:21 uur Nederlandse tijd de nevelen van gesternte Vissen bereikt, is het zeker zaak goed afgestemd te zijn op jezelf! De vitaliteit verdwijnt namelijk uit de atmosfeer, wat betekent dat je gevoeliger wordt voor verkoudheden en virussen. Wees tevens voorzichtig met kleine onhandigheden wat lichamelijke ongemakken kunnen veroorzaken. Ga je tegen beter weten in over je grens en vindt je ziel dat je aandachtiger mag luisteren zodat je reorganisatieplan op poten gezet kan worden, wordt er op de rem getrapt.

De lieftallige planeet Venus in het gesternte Vissen, beweegt een dag later, op 16 november weer in haar ‘directe’ vloeiende beweging. Je hebt de afgelopen weken meer dan voldoende tijd gehad om te ervaren wat voor jouw harmonie is en waar je werkelijk gelukkig van wordt. Neem je opgedane kennis en levenslessen met je mee en blijf de juiste balans houden.

De communicatieve Mercurius in de visionair Boogschutter bereid je tevens voor op nieuwe richtingen in je leven. Van 17 november tot 6 december bereikt de onzijdige Mercurius de ‘retrograde’ beweging. Niet alleen achterstallige klusjes afwerken en storingen/onduidelijkheden in contact met anderen of je computer ervaren, maar ook compassionele aandacht voor jezelf, en het ‘naar binnen keren’ leiden je naar je innerlijk kompas. Wat wakkert je passie voor het leven aan? Leef je jouw dromen werkelijk? Wat zou je op je je levenspad willen verwezenlijken?

De grote geluksbrenger Jupiter beweegt op 8 november voor een jaar zijn eigen teken Boogschutter in en komt hierdoor in een verhoogde staat te staan. Dit is een uiterst prettige stand. Je gaat een jaar tegemoet waarin je nieuwe pijlen op de boog gaat zetten. Je wordt gestuurd richting je blik naar de toekomst! Nieuwe opleidingen, projecten en levensfilosofieën passeren de revue.

Dit alles werkt natuurlijk optima forma als je afgestemd bent op het juiste teamwork met jezelf. Als je in één lijn zit met je lichaam, ziel en geest.

Wees vol aandacht, neem de tijd om regelmatig in de stilte te gaan en laat het leven zich aan je openbaren!

Met Liefde, Sandra