Maandprognose mei 2019

Sierlijk 
            


Het licht en de alles omvattende levenskracht van de Zon heeft inmiddels het gesternte van de trouwe en stille kracht van Stier bereikt en dit komt natuurlijk uitstekend van pas, nu de voorjaarsvakantie in volle gang is.
Er word je nu namelijk vanuit de resonantie uit het Sterrenstelsel de tijd van rust, stilte en ontspanning gegeven. Een aangenaam tijdverdrijf om deze Lente met volle tuigen in je op te kunnen nemen.

De initiatiefrijke en snelle Ram die vooraf is gegaan, heeft plaats gemaakt voor de rustige en vruchtbare energie van Stier en hiermee is de meeste snelheid uit de atmosfeer gehaald. Taurus (Stier) heeft namelijk alle tijd van de wereld om zijn maal te herkauwen. Dit, zodat het optimaalste resultaat vanuit verfijning kan ontstaan.
Stier is het eerste aardeteken van de westerse dierenriem en geeft de eerste en pure kracht aan dit element.
De sierlijke Stier heeft alle tijd van de wereld. Er is niet zozeer een interesse hoe snel iets gaat, maar meer in waarin de kwaliteit aanwezig is. Een meer praktische dan idealistische instelling dus en dit is wat je nu geboden wordt.

De kracht van alles zit in het natuurlijke verloop van zaken en doet je verbinden met de stille aanwezigheid van synchroniciteit. Schommelend in een hangmat, omringt door de rust waarin alles aanwezig is, komen de mooiste inzichten vanuit je intuïtie tevoorschijn. Het is de Zonnekracht via de kleuring van het teken Stier, die je via een verfijning op weg helpt. Take your time in the lounge, zodat de sierlijkheid in je haar werk kan doen.

Mercurius leidt je deze maand door de wirwar en chaos vanuit Ram, naar de rustige inborst van Stier op 6 mei. Je hersenen worden uitgenodigd om te vertragen, evenals projecten en afspraken. Er wordt je een gestage en vruchtbare opbouw gegeven via een stevige en praktische fundering. Laat iedere poging tot overhaasten dus achterwege. De onzijdige Mercurius beweegt namelijk op 21 mei naar zijn eigen teken Tweelingen en ondersteund je dan weer optimaal via een verhoogde wijze, alle vormen van netwerk en contacten aan te gaan.

De vrouwelijke Aphrodite Venus in het gesternte Ram, bied je tot 15 mei alles binnen handbereik om op avontuur te blijven gaan, waarin het de bedoeling is om vooral jezelf centraal te blijfven stellen. Sta je voor de uitdaging om nog meer te leven vanuit innerlijke balans en hiermee in harmonie met je omgeving, vraag je regelmatig af wat jíj wilt. Dit gaat je makkelijk af.
Venus zal via haar eigen astronomische loopbaan op 15 mei, klokslag 11:46 uur haar Stier in bewegen en bereikt hiermee ook de staat van verhoging. Deze aangename verbinding helpt je er aan herinneren hoe belangrijk genieten van het leven is. Je wordt op hartverwarmende wijze uitgenodigd om veel buiten in de natuurweelde te zijn. Absorbeer het deze ultieme voorjaarsmaand met al je zintuigen! Er worden je lessen van ontstressen en wellness geboden.
Als de daadkrachtige Mars vanuit de bewegelijkheid van Tweelingen op 16 mei het teken Kreeft bereikt, word je nogmaals geholpen om minder streng te zijn voor jezelf. De levensenergie en Chi van Mars belandt tot en met 1 juli 2019 in de staat ‘val’.
Dit betekent heel goed zorgen voor jezelf via een bewuste leefwijze. Momenten van koesteringen van de Zon op je huid, meditatie en jezelf omhelzen komen dagelijks voorbij. Loop je te hard van stapel, word je onherroepelijk op je vingers getikt.

Geniet hiervan en verrijk je leven via de puurheid van de natuur.


Met Liefde, Sandra

Astrologische Mindstyle 

Soulretreat                            De Maan heeft vandaag om exact 13.13 uur haar Volle Maanstand in de liefdevolle en zachte Weegschaal bereikt, om vervolgens al snel over te stappen naar de intensiteit van Schorpioen. Hiermee is er bijzondere resonantie op deze Goede Vrijdag ontstaan.

Wat opvallend is dat je het Engelengetal 1313 ziet verschijnen, waarmee wordt aangegeven dat er prachtige Meesters vanuit de parallellen werelden om je heen zijn. Via positieve en optimistische gedachten, word je ondersteund om dát te realiseren waar je hart naar verlangt. Er worden je innerlijke harmonie, verfijning en balans gestuurd zodat je tot rust kan komen.


Daarnaast word je op soullevel ondersteund je eigen ruimte en stilte op te zoeken. Zo kan de Maan via de transformatieve krachten van Schorpioen, grondig haar werk doen om je emotionele gemoederen op te schonen tot op cel en DNA-niveau. Dit, zodat je vervolgens tot rust kunt komen en je levensenergie lekker opgeschoond is. Let wel, dit betekent grondige ´detox’. Kijk niet vreemd op als je ineens geconfronteerd wordt met oud zeer, heimwee of harts aangelegenheden welke je bezighouden.

Geef je over aan emotionele zwaarte en laat het kwikzilver van de Maan haar werk doen. Neem je oogst van levenslessen tot je en geef tegelijkertijd nieuwe projecten en inzichten toe.
Goede Vrijdag is in de Christelijke traditie de avond van de kruisiging van Jezus. In de esotherische tradities heeft dit  de betekenis ‘De opstanding van de innerlijke mens’.

Beweeg mee in deze traditie en kiest wat bij je past. Neem een moment van stilte en visualiseer een douche van zilveren stralen, die alles wegvoert wat niet langer bij je past. Dit, zodat je wordt voorzien van nieuwe Moonpower. Onderschat de kracht van de Maan niet en bedenk dat zij via haar zwaartekracht een hele oceaan laat bewegen.

Geef je over en vertrouw op je innerlijke transformatie, zodat jouw Licht nieuwe ruimte krijgt.

Ik wens je een hele fijne Pasen.

Sandra

Maandprognose april 2019

Nieuw Licht                                                                

De Zon heeft er inmiddels voor gekozen om opnieuw zijn astrologische cyclus op te pakken en zijn sterrentocht door alle 12 archetypen, de sterrenbeelden te maken. Een natuurlijke cyclus welke de Zon al miljoenen jaren volbrengt, startende bij het gesternte Ram en eindigend met Vissen.

De weerspiegeling van het licht en de warmte van de Zon, belooft je vanaf nu de dofheid van je winterhuid te vervangen voor een glanzende brons gekleurde tint. Er wordt nu onafgebroken nieuwe energie gestuurd. Energie welke al je cellen wakker maakt, de winterslaap vervaagt om het nieuwe leven van de Lente alle ruimte te geven. Het gesternte Ram is het enige teken van de 12 dierenriemtekens die over zoveel scheppende kracht beschikt, om de sapstromen van het plantenrijk in beweging te zetten en moeder Aarde weer om te toveren in één betoverend, groen en bloemrijk geheel.

De klaroenstoot van Ariës – Ram, wekt je wereld opnieuw tot leven en bied je vanuit zijn zinderende kracht alles wat binnen zijn vermogen ligt, om jouw nieuwe lente te creëren!

Vindt opnieuw je bron van energie en laat je verwarmen en verrassen door het nieuwe Zonlicht en de lichte kanten van het leven. Er staat je namelijk een schitterende maand te wachten, waarin de ontluikende natuurweelde en nieuwe kinderdiertjes de magie van het leven opnieuw laten zien. Een nieuwe cyclus is gestart en laat dit alles je spiegel zijn, verteld Ram je.

Stap in je bron van energie en laadt je op met de woorden; wat wil ik! De centaur Cheiron in Ram zal je daar zeker in ondersteunen.
De ‘Ramgekleurde’ stand van ‘nieuwe Maan’ op 5 april, biedt je nieuw zaad om dát wat wenselijk voor je is, te ondersteunen in groei en ontwikkeling. Neem die dag ook de tijd om jouw intenties via deze levenskracht vorm te geven.

Neem vooral de tijd om rustig op te starten, al is dit geheel tegen de natuur van Ram. De communicatieve Mercurius start samen met de nevelen van Neptunus in het gesternte Vissen op tijdens deze aprilmaand en gaat deze keer voor de slow start. Mercurius komt weer in beweging en werkt het beste als hij de nevelen achter zich kan laten. Geef jezelf tijdens de start van deze aprilmaand daarom een weekje om de via de Zonnekracht op te starten en kom dan lekker op gang. Zeker omdat Venus via Vissen nog even in droomland verblijft. Je communicatieve krachten zullen vervolgens vol temperament op 17 april, klokslag 08:01 uur tevens Ram binnen stuiteren.

De tijd van actie is dan aangebroken, waarin de planeet van Ram ‘Mars’, energiek via het teken Tweelingen zal meebewegen. Aan de grote voorjaarsschoonmaak, je tuin of balkon opfrissen en voorzien van bloemenweelde, het opleuken van je bank met frisse nieuwe kussentjes en kaarsjes, zal je veel plezier beleven.
Immers, de passievolle en vurige Ram nodigt je uit om vooral je spontaniteit en impulsiviteit heerlijk de ruimte te geven. Projecten, werkzaamheden en andere zaken waarin je verwikkeld bent, ontvangen natuurlijk ook de positieve, enthousiaste en vurige krachten van Ram. Maak hier gebruik van!

De filosofisch ingestelde Jupiter in verhoogde stand met zijn Boogschutter, stuurt je via een inspirerende reis naar je innerlijk. Jupiter bereikt namelijk van 10 april tot 11 augustus zijn retrogradestand (naar binnen gericht). Je wordt geholpen te voelen en ervaren wat je nodig hebt om nog meer te kunnen stralen en waarmee je het zelfvertrouwen een boost kunt geven. Jupiter is de grote geluksbrenger en bied je de kracht van healing, moed en laat de juiste personen op je pad komen. Voel, ervaar en keer regelmatig terug in de stilte, zodat de kracht van je intuïtie je kan bereiken.

Het christelijke feest van de lente ‘Pasen’ wordt altijd gevierd na de eerste zondag van Volle Maan. Als op ‘goede vrijdag’ het kwikzilver van de Maan haar volle stand bereikt in het gesternte Weegschaal, stapt haar Venus tevens naar het teken Ram. Dat waar je voor wilt gaan, waarmee je affiniteit hebt, worden ten volle op vuurrijke wijze ondersteund.

Met het paasei, als symbool voor het nieuwe leven rijkt er nieuw licht vanuit de horizon.

Met Liefde, Sandra

Maandprognose maart 2019

Heilige Ruimte                          

Inmiddels is je reis gestart via de resonantie van de Zonnekracht door het ultieme en fijngevoelige gesternte Vissen. Hiermee biedt deze hekkensluiter je alles aan inspiratie om, zodra je in de gelegenheid bent, de concrete aardse werkelijkheid te laten voor wat het is, zodat je jezelf kunt overgeven aan de geestelijke werkelijkheid. De parallelle wereld, welke tegelijkertijd naast je dagelijkse werkelijkheid bestaat.

De levenskracht en het licht van de Zon, neemt je via Vissen mee door de sluiers van je menselijke bestaan. Daar waar je dromen werkelijkheid worden en je het grofstoffelijke achter je laat, is het je hart die je verteld; geef je over, laat los en stroom mee op de zachte golven van het grotere geheel!
Kortom, de periode van terugtrekken en verstilling is aangebroken. Nu mag je op adem komen en terugblikken op de afgelopen astrologische cyclus van 12 maanden en uitrusten. Stel geen hoge eisen aan jezelf nu en bereid je voor op het voorjaar en het nieuwe leven!

Heb je het idee dat je ‘softer’ bent en dat je tenen langer zijn, klopt dit.
De communicatieve Mercurius, de God van de handel, email, whatsapp en zoveel andere bronnen van informatie, neemt je tevens via het gesternte Vissen deze periode mee naar je binnenwereld. Mercurius bereikt op 5 maart tot 26 maart de eerste retrogradestand van dit jaar.
Verwacht geen hoogstandjes van jezelf op het gebied van je werk en carrière op het gebied van concrete ontwikkelingen en afspraken. Geef je deadlines de ruimte en stel het tekenen van belangrijke contracten uit! De combinatie van de retrogradestand en het gesternte Vissen leveren je slechts windeieren.

Mocht je last hebben van concentratieverlies, maak je geen zorgen. De planetaire krachten bieden je gepijnigde hersenen ‘niemandsland’ en ondersteunen je optimaforma om contact te leggen met het magische systeem waar je ook uit bestaat. Met andere woorden ben je simpelweg heel sterk verbonden met je natuurlijke bewustzijn! Bron, ziel, intuitie, kies dat wat bij je past. Trek je terug, fluistert de oogverblindende Sterrenhemel je. Stap in jouw fantasiewereld, trek je terug op de bank met de kinderlijke weelde van een sprookjesboek en bekijk op Netflix prachtige mystieke films. Beweeg minder, zodat je meer kunt voelen.

De kleine, rode krachtpatser Mars verblijft in de stille, aardse kracht van het gesternte Stier. Hierdoor wordt je alles geboden om je aardse reis naar het midden te maken en jezelf niet te verliezen.
Sterker nog, het zijn de elementen aarde en water welke elkaar voeden zodat het je aan niets ontbreekt je dromen werkelijkheid te laten worden.

Tijdens nieuwe Maan in het gesternte Vissen op 6 maart, stap je over de drempel van een zeer interessante, innovatieve en revolutionaire ontwikkeling. Het is de eigenzinnige planeet Uranus, behorende bij de Waterman, die besluit voor 7 jaar het gesternte Stier te gaan vergezellen.
Dit betekent voor diegenen die geboren zijn onder dit gesternte, of een sterke Stierbezetting hebben in de persoonlijke geboortehoroscoop, dat er een hele nieuwe cyclus aanbreekt. Losbreken van dat of diegene die niet langer bij je past, projecten oppakken die totaal onverwachts op je pad passeren de levensrevue.

De klimaatbeheersing, groene energie, het feit dat moeder Aarde met al haar prachtige bewoners vanuit de bezielde dieren- en plantenwereld uit haar voegen barst, ondergaan grote, revolutionaire veranderingen. Zij hebben je nodig! Je wordt met de neus op de keiharde en realistische feiten gedrukt. Tijdens de columns zal dit zeker voorbij komen.

Voor nu is je gouden regel: Geef je over en laat je leiden door de zachte krachten!

Met Liefde, Sandra

Maandprognose februari 2019


MAAK HET VERSCHIL!    


Inmiddels verwarmt het licht en de levenskracht van de Zon het gesternte Waterman en beweegt op intelligente en eigenzinnige wijze, de bewegelijke en communicatieve Mercurius tot 10 februari met de Zonnekracht mee.

De Waterman is als vast luchtteken héél moeilijk te overtuigen van iets en toekomstgericht ingesteld. Ideeën die hij eenmaal als waar heeft aangenomen, krijg je niet zomaar uit zijn hoofd. De Waterman staat voor wat hij zegt en dat is exact wat op dit moment op je schoot geworpen wordt.

Mocht je plannen hebben om je leven over een geheel andere boeg te gooien, of je los te maken van diegene of datgene wat je belemmerd, is nu de juiste timing aangebroken. Het zijn de telepathische krachten van Mercurius en de resonantie van de Zon in Aquarius (Waterman) die je op revolutionaire wijze aanmoedigen om jouw pad naar ultieme vrijheid te kiezen. Ga er voor. Je word nu aangemoedigd om de grenzen van je eigen ‘ik’ te overschrijden! 
Als op 4 februari de zilveren kracht van de Maan haar stand van ‘nieuwe Maan’ bereikt, is de tijd aangebroken om de zaadjes te planten, zodat jouw gloednieuwe en eigenzinnige keuze tot prachtig wasdom kan komen.

Nu de kleine rode strijder Mars tot 14 februari in verhoging staat in zijn ‘Ram’, vullen het element vuur en lucht elkaar optimaforma aan. Zelfs als je hoofd twijfelt, of vast zit in het denken, wordt je zonder pardon en blindelings naar de poort van je innerlijk weten gestuurd. Geef jezelf het mooiste wat je wenst, vertellen zij je! Het leven is te waardevol en mooi om als een wit schaapje achter de rest van de kudde aan te lopen. Make the difference!

Als de kiemkracht van de planeet Mars vervolgens de geduldige en vruchtbare gesternte Stier inglijdt, is de toon op hoge frequentie gezet en zal je Ziel naar alle tevredenheid voor prachtige vervulling zorgen. Kies vooral voor een praktische en concrete aanpak en laat vadertje tijd het werk maar doen.

Het is de godin van de liefde en schoonheid ‘Venus’ in de ambitieuze Steenbok, welke het maakt dat je de lat hoog kunt leggen voor jezelf. De energie van Venus biedt je tevens de verhoogde octaaf van de toonladder waarmee je dát kunt bereiken wat je voor ogen hebt. Maak hierbij gebruik van de verbindende krachten van de kleine geluksbrenger Venus. Zij houdt er immers van om op diplomatieke wijze samen te werken. Zeker nu de sociale Waterman de scepter zwaait door ons sterrenstelsel, waarin je overigens wel wordt aangemoedigd om je eigen behoefte aan onafhankelijkheid en vrijheid te waarborgen.

De prachtige blauwgekleurde Neptunus in haar verhoging via gesternte Vissen, blijft je op kleurrijke en exacte wijze via het astrologische technische ‘sextiel’ samen met Saturnus in zijn Steenbok inspireren om het niet bij dagdromen te houden! 
The ‘now age’ is aangebroken!

Wees moedig en eerlijk naar jezelf! Volg je werkelijk het verlangen van je hart, of kan je wel hulp van de excentrieke Waterman gebruiken. Pak jouw keuzevrijheid op, zodat het ‘nieuwe’ je kan verwelkomen.


Met Liefde, Sandra